2011. február 8., kedd

2011 kihagyhatatlan trendjei

  1. A legelső és legfontosabb mindenképpen a bőszárú farmer divatja. Lassacskán teljesen kimegy a divatból az a fránya csőnadrág amit már oly' rég óta hordunk, helyébe pedig jön a trapéz. Back to 70's. Külföldi divatbloggereken már régóta látni ezt a darabot, még is csak 2011 hozta el számára az igazi áttörést. Úgy gondolom itt Magyarországon még kicsit meg kell szoknunk a gondolatot, hogy újabb alap darab költözik a szekrényünkbe, még hozzá valami ennyire retro. De hajrá lányok! Minden alakra könnyen találsz megfelelőt és még hosszítja is a lábaid. Hát nem csodás?
  2. Szerintem a műszőrmék divatja nem okoz senkinek nagy meglepetést. Már az őszi-téli szezonban is elmaradhatatlan volt és most sincs ez másként. Legegyszerűbben beszerezhetők a szőrme kabátok, mellények, de mindenféle kiegészítőt is bevállalhatunk. Legyen szó akár táskáról vagy cipőről.
  3. Kistáska hosszú pántal. A stílusa teljesen mindegy. Lehet akár a Chanel 2.55-re emlékeztető szteppelt, de egy bohém, bőr darab is épp úgy megteszi. Egy a lényeg: hosszú pánton, apró táska. Ha egy elegánsabb darabot választasz még bulikba teljesen tökéletes. Leáldozott már az óriási handbagek ideje, amikben sosem találtunk meg semmit.
  4. Mintát mintával. Amire eddig azt gondoltad hogy borzasztó béna és hogy egy stílusérzékkel megáldott nő sosem viselné, az most mind szabad. Nincs korlát se színekbe, se mintákban. Rózsaszínt pirossal, pöttyöset csíkossal. Ha jól néz ki, miért is ne? Viszont ha még nem mered bevállalni az ehhez hasonló merész turpisságokat, elég tetőtől talpig ugyanabba a mintába öltöznöd. Csak légy színes és legyen rajtad legalább egy feltűnő mintás darab.
  5. Cicaszemcsi. Az 50es évek meghatározó darabja újra divatban. Lehet akár napszemüveg vagy dioptriás, a lényeg a cicaszemeken van. Aztán már csak dorombolni ne felejts el!
  6. Natúr körömlakkok. Az élénk színek hódítanak a divatban, de nem a kozmetikumok, illetve körömlakkok terén. Itt inkább törekedjünk a minimalizmusra a természetességre. Divatosak a halvány rózsaszín illetve a homokszínek ha körömlakkról van szó. Sminkben elmondható ugyanez. A kevesebb néha több.
  7. Lapos talpú cipők. Talán ez az utolsó pont a legmeghökkentőbb. Pedig így van! Ebben a szezonban nem kell lábainkat 10 centis magassarkakkal gyötörni. Éljenek a lapos talpúak. Persze apróbb sarkak megengedhetők, de akár minden hétköznap maradjunk laposak. Sok bemutatón láthattunk modelleket hosszú estélyi ruhákban magassarkú nélkül, és lám, milyen stílusosak voltak. Ha merészebbek vagyunk még az elegáns eseményeken sem kell feltétlen Loubouiton húznunk, elég egy édes kis balerina.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése